Ommelander Maquette Bouw Collectief

Omhoog

 

Radiant section

Als lading voor op het dek is er gekozen een radiant section te bouwen zoals die vanuit de haven van Gdynia vervoerd zijn naar Finland. De sectie is gebouwd door ABB luumus voor een raffinaderij in Finland. Voor het gehele transport zijn er een aantal secties op deze wijze getransporteerd. 

De sectie is geheel van strookjes styreen gebouw om zo alle profielen na te bootsen. Als basis is eerste een doos gebouwd, waarna laag voor laag het model werd opgebouwd. 

De eerste profiellaag is inmiddels op de sectie geplakt. Omdat de benodigde profielen niet in de handel verkrijgbaar zijn is er gekozen om deze met strookjes van 2x0,5mm op te bouwen. 

Alle profiellagen (maximaal 4 stuks) zijn gemaakt en de constructie van het bordes zit er op. Daarna zijn de inspectieluiken en dergelijke gemaakt. Ook de poten waarmee de sectie in de fabriek geplaatst wordt zijn gemonteerd.

Om de radiant section op de barge te transporteren was een hulpcontructie nodig. Deze is ook opgebouwd uit strookjes 0,5 en 1,0mm styreen.

De sectie is transportgereed. 


EW