Ommelander Maquette Bouw Collectief

Omhoog
Erik Wierenga
Hans Bolt
Maykel Kastelein

 

Wie zijn wij

Halverwege 2002 is een groep modelbouwers bijeengekomen om Modelbouwvaardigheden uit te wisselen en op projectmatige basis te bouwen aan maquettes en modellen. De thema's worden dusdanig gekozen dat hiermee een deel van ons cultureel erfgoed uitgebeeld wordt zodat dit voor grotere groepen inzichtelijk gemaakt wordt. Dat dit soort projecten een grote aantrekkingskracht hebben voor groot en klein wordt bewezen door reeds gerealiseerde projecten. 

omBC

De naam voor het collectief vind zijn oorsprong in de motorwagens die speciaal voor het woldjerspoor zijn ontwikkeld en die hun standplaats hadden in de motorwagenloods in Delfzijl. Het pand waar later de ploegenfabriek van Maring in gekomen is. Een aantal jaren geleden is het gebouw helaas gesloopt. 

project Delfzijl


Project Delfzijl is het eerste project waar het collectief mee is begonnen. Dit project omvat het het nabouwen van het trein en tramlijnennet rondom Delfzijl. Gezien de grootte van het gehele project samen met de beschikbare tijd en ruimte zal het nog geruime tijd duren voordat dit voltooid is.  Ook zullen er in de loop van tijd aanpassingen en uitbreidingen op het project gaan komen. Op de pagina's vindt u de stand van zaken rondom dit project.

Wat doen wij nog meer?

Naast het bouwen aan het huidige project houdt het collectief zich bezig met het inrichten van tentoonstellingen en het vervaardigen van maquettes in opdracht van derden. Ook het ontwikkelen en uitbrengen van materieel en gebouwen door kleinseriefabrikanten wordt door middel van het maken van moedermallen door ons ondersteund. Op dit moment hebben wij modellen geleverd aan:

MK modelbouwstudio's

Wagenborg Nedlift

Railz miniworld